Portret al lui Elizabeth Taylor, vandut cu aproape 27 mil. dolari

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 mai 2011 27 afişări

Un portret al actritei Elizabeth Taylor pictat de Andy Warhol s-a vandut cu 26.962.500 de dolari la o licitatie organizata la New York.

Portretul, "Liz #5", pictat cu cerneala si acrilic pe tesatura de in, a fost realizat in 1963, iar pretul de vanzare il apropie de cel pentru care s-a vandut in 2007 lucrarea "Liz" (23 mil. dolari), un alt portret din aceeasi serie de Warhol, realizat in acelasi an, scrie CNN.

Celelalte trei lucrari de Warhol licitate, "Flowers", "Third Eye" si "Witch", s-au vandut cu 8,1 milioane de dolari, respectiv 7 milioane si 2,6 milioane. Licitatia a fost organizata joi de casa Phillips de Pury & Co.

Cea mai scumpa lucrare de Andy Warhol vanduta pana acum este "Green car crash - Green burning car I" (1963), care a fost adjudecata la un pret de 71 de milioane de dolari.

Actrita Elizabeth Taylor a murit in luna martie la Los Angeles, la varsta de 79 de ani.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/portret-al-lui-elizabeth-taylor-vandut-cu-aproape-27-mil-dolari-8266863
8266863
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.