Vreti o bicicleta noua? Incercati una cu piele de piton si cristale Swarovski

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 17 aprilie 2011 45 afişări

Ajunsa, din mijloc de locomotie pentru cei cu o situatie materiala mai putin buna, vehicul pentru cei care vor sa se mentina in forma sau sa scape de blocajele de circulatie, bicicleta a devenit totodata un obiect la care conteaza tot mai mult designul, scrie the Wall Street Journal.

Generatiile noi de ciclisti sunt mai pretentioase, nu mai vor o bicicleta clasica, ci una mai luxoasa, mai rapida, mai sigura sau pur si simplu mai ergonomica. Ca atare, au aparut si firme care sa le satisfaca gusturile, fie special create pentru aceasta nisa, fie divizii ale unor mari companii pe care criza le-a impins sa caute noi piete unde sa extinda.

Printre acestea se numara BMW, Ridelow, Cervelo, Biomega sau Montante. Ofertele lor variaza de la cateva sute de euro pentru o bicicleta inspirata de linia motocicletelor Harley Davidson (Ridelow) pana la modele cu saua din piele de piton si ghidon din argint batut cu cristale Swarovski, cu un pret de 36.000 de euro (Luxury Golden Collection de la Montante).

Cumparatorii sunt atrasi insa si de calitatea constructiei in sine, dat fiind ca producatorii incearca sa gaseasca tot felul de solutii care sa permita realizarea unei biciclete rigide si in acelasi timp flexibile si usoare. BMW utilizeaza pentru cadrul bicicletelor aluminiu hidroformat, in timp ce francezii de la Look Cycle, spre exemplu, utilizeaza nanotuburi de carbon, ceea ce permite atingerea unei greutati reduse.

Aspectul estetic conteaza si el foarte mult si de aceea producatorii fie ofera clientilor posibilitatea de personalizare a acestuia, de la placute cu numele proprietarului pana la cadrul personalizat si chiar alegerea culorii fiecarei componente in parte, fie incheie parteneriate pentru editii limitate, cum ar fi cel realizat de Montante cu Maserati.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/vreti-o-bicicleta-noua-incercati-una-cu-piele-de-piton-si-cristale-swarovski-8165057
8165057
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.