Visul unui hangiu

Postat la 30 octombrie 2007 1 afişăre

Intreprinzatorul Dominique-Charles Janssens, proprietarul hanului din apropiere de Paris in care Van Gogh si-a petrecut ultimele zile ale vietii, intentioneaza sa liciteze pentru una din picturile acestuia, inspirata de un lan de grau din apropiere de han, de la Auvers-sur-Oise.

Janssens doreste astfel sa indeplineasca visul marturisit de artist intr-o scrisoare catre fratele sau: „Sper ca intr-o zi sa pot avea propria mea expozitie intr-o cafenea“. Janssens vrea sa aduca tabloul „in locul unde a fost creat“ si sa-l expuna undeva in hanul sau. Casa de licitatie Sotheby's la New York va fi cea care va scoate la vanzare lucrarea, cu un pret de pornire de circa 28 de milioane de euro, dar se asteapta ca suma pentru care va fi adjudecata sa fie mult mai mare. Janssens a deschis chiar o lista de subscriptie pentru eventualii donatori dispusi sa-l ajute sa participe la licitatie. Doritorii pot contribui prin intermediul site-ului vangoghsdream.org. Cei ce vor oferi bani vor primi in schimb coduri personale de acces, cu ajutorul carora vor putea vedea pictura oricand doresc, prin intermediul unei camere web montate in incaperea in care Janssens o va expune. Donatorii care ofera de la 4.000 de euro in sus vor primi si o copie a cheii originale de la camera in care murit Van Gogh.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pictura,
arta,
expozitie,
tablouri
/arta-si-societate/panorama/visul-unui-hangiu-1018829
1018829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.