Vă tentează criogenia? Cine vrea mai ieftin îşi poate congela numai capul

Autor: Daniela Stoican Postat la 04 septembrie 2011 49 afişări

Criogenia poate părea un moft pentru cei bogaţi, dar dacă îţi pui doar capul la bătaie, ieşi mai ieftin, a constatat fotograful Murray Ballard, care a deschis la Bradford, Marea Britanie, o expoziţie foto ce include şi poze de la centrul de crioprezervare din Phoenix, Arizona.

Cum se ştie, criogenia este procesul de îngheţare - sau suspendare a unui corp în azot lichid la o temperatură de aproximativ -130 grade Celsius - a unui corp imediat după moarte, iar clienţii potenţiali ai criogeniei speră ca progresul ştiinţific să-i poată aduce la un moment dat înapoi la viaţă.

În momentul de faţă se pare că există în lume aproximativ 2.000 de persoane înscrise într-un astfel de program şi doar trei centre care se ocupă cu aşa ceva în toată lumea, scrie Ballard în The Guardian. Unii clienţi aleg varianta mai ieftină - să-şi conserve doar capul, mizând pe speranţa specialiştilor că, în viitor, nanotehnologia şi scanarea creierului vor permite ca identitatea umană să fie descărcatată pe un computer şi implantată într-un trup nou-nouţ şi tânăr.

Toate bune şi frumoase, numai să nu fii sabotat de tehnică, adaugă Ballard - aşa cum s-a întâmplat acum câţiva ani în cazul unui cuplu de francezi, când din cauza unei defecţiuni la aparatul de refrigerare, şansele celor doi la eternitate s-au topit.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/va-tenteaza-criogenia-cine-vrea-mai-ieftin-isi-poate-congela-numai-capul-8694309
8694309
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.