Unii aleg să fugă iarna de la frig la mai frig, fie aproape de casă, fie departe, în locuri în care puţină lume poate ajunge

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 decembrie 2022 51 afişări

Printre aceste locuri se numără, conform The Telegraph, Laponia suedeză, unde se poate sta, spre exemplu, la o cabană, Loggers Lodge, construită la finalul secolului al nouăsprezecelea şi apoi renovată şi extinsă anul acesta, care nu poate găzdui decât un număr mic de persoane. Pe lângă şedinţe de schi sau plimbări cu snowmobilul, se oferă şi cursuri de supravieţuire în sălbăticie.

Tot în nord, dar de această dată în Groenlanda, se poate ajunge într-o expediţie exclusivistă la bordul unui spărgător de gheaţă al companiei Eyos Expeditions, cu o capacitate de doar 12 turişti. Pe lângă explorarea peisajului glaciar, turiştii vor putea merge la schi cu elicopterul unde vor fi însoţiţi de schiori participanţi la olimpiade şi la competiţii de schi extrem, o săptămână costând 60.000 de euro.

La capătul opus al lumii, în Antarctica, se poate merge, de exemplu, cu „Octopus”, fostul iaht al cofondatorului Microsoft, Paul Allen. O excursie de circa o săptămână pentru 12 persoane până în Antarctica ajunge la peste 2 milioane de euro, turiştii putând vedea Polul Sud, dar şi participa la diverse activităţi cum ar fi căţăratul pe gheaţă, schiatul sau ajutatul oamenilor de ştiinţă la marcatul balenelor albastre. 

Tot în Antarctica, se poate şi sta câteva zile într-un minicomplex de şase capsule pentru două persoane denumit Echo Camp. Capsulele par mai degrabă gândite pentru utilizare în spaţiu şi seamănă cu nişte pietricele lucioase. Cei ajunşi în vacanţă în acest minicomplex se pot plimba cu biciclete speciale, de tip fat bike,  sau merge să vadă o colonie de pinguini imperiali, printre altele.   

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pe urmele frigului,
turisti,
schi,
frig

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.