Trainic ca paiele

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 18 decembrie 2021 101 afişări

Trainic ca paiele

Contrar poveştilor pentru copii, paiele sunt bune pentru casă, fiind un material de construcţie rezistent şi puţin poluant, un exemplu fiind cea mai veche locuinţă din baloţi de paie păstrată până azi, ridicată în 1903 în SUA. Există, ca atare, şi firme specializate în proiectarea şi construcţia de case de paie, scrie Financial Times, cum ar fi Arkin Tilt Architects din California. Clădirile construite din acest material nu seamănă cu nişte colibe, cum s-ar aştepta mulţi, ci au aspect de case scumpe.

La construcţia acestor case se folosesc baloţi de paie compactaţi pe post de zidărie portantă, explică Arkin Tilt Architects, ideea utilizării acestui material de construcţie apărând în SUA în secolul 19. Alte companii construiesc structura caselor din lemn şi  folosesc baloţii de baie pe post de cărămizi, existând exemple în Europa, în Irlanda, Franţa sau Marea Britanie. Mai mult, au apărut şi firme care produc panouri prefabricate din paie, cum ar fi EcoCocoon.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.