Superbogaţii planetei s-au săturat de clasicele destinaţii de călătorie. Este incredibil pe ce cheltuie ei acum milioane de dolari

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 20 martie 2021 1986 afişări

După ce au călătorit pe unde şi-au dorit pe Pământ, superbogaţii planetei caută alte destinaţii. Cei care nu se mulţumesc să fie plimbaţi de compania Virgin Galactic în condiţii de lux într-un zbor suborbital (la circa 100 de kilometri) deasupra nivelului mării iau în calcul o călătorie pe Lună atunci când acest lucru va fi posibil.

Printre aceştia se numără, de exemplu, miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care a plătit deja pentru o plimbare în jurul Lunii în următorii ani, deziderat pe care urmează să i-l împlinească SpaceX, compania de transport spaţial a unui alt miliardar, Elon Musk, scrie The Telegraph. Potrivit informaţiilor din presa internaţională, preţul acestor călătorii este de ordinul milioanelor de dolari.

Chiar dacă  pe moment călătoria spre Lună nu se poate realiza în condiţii de lux, diverse companii, state şi chiar persoane particulare investesc în a o face posibilă. Se doreşte, bineînţeles stabilirea unor baze care să asigure o prezenţă continuă pe satelitul Pământului, care ar putea fi simple centre de cercetare ori ceva mai complex, aşa cum o arată proiectul anunţat anul trecut de către firma de arhitectură danezo-americană Bjiarke Ingels Group în colaborare cu Space Exploration Architecture şi compania de tehnologie Icon de a construi, cu ajutorul tehnologiei de printare 3D clădiri din praf selenar. La rândul său, arhitectul Jean-Michel Gathy, care a proiectat hoteluri de superlux pentru multe companii hoteliere, a anunţat că-şi doreşte crearea unui centru de relaxare pe Lună.

Printre cei înscrişi în cursa selenară se numără şi fondatorul retailerului online Amazon, miliardarul Jeff Bezos, a cărui companie, Blue Origin, va construi modulul în care vor aseleniza astronauţii trimişi de NASA prin programul Artemis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Virgin Galactic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.