Scrisoare de la Kafka

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 16 aprilie 2011 19 afişări

Initial programata pentru vanzarea la o licitatie in Germania, ceea ce ar fi insemnat intrarea in proprietatea unui colectionar particular, o colectie de scrisori ale lui Franz Kafka urmeaza a fi achizitionata de Biblioteca Bodleiana din cadrul Universitatii Oxford si de Deutsches Literaturarchiv Marbach (Arhiva de Literatura Germana, situata in orasul Marbach pe Neckar, locul de nastere al poetului Friedrich Schiller).

Mare parte din scrisorile care fac obiectul tranzactiei reprezinta corespondenta intre Franz Kafka si sora sa cea mai mica, Ottla, de care se simtea cel mai apropiat dintre toti membrii familiei. Pe langa acestea sunt si mesaje de la prietenul sau, doctorul Robert Klopstock, si de la ultima sa iubita, Dora Diamant.

Cele doua institutii, care au deja in grija o mare parte din materialele ramase de la Franz Kafka, vor imparti in mod egal costul tranzactiei, dupa ce au ajuns la un acord cu familia scriitorului, de la care vor prelua si o serie de fotografii, unele dintre ele cu autograf.

Corespondenta scriitorului cu sora sa va permite cercetatorilor interesati de biografia lui Kafka sa afle dintre cele mai diverse amanunte despre viata lui, de la parerile sale despre femei sau cartile pe care le citea si pana la lupta cu tuberculoza.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/scrisoare-de-la-kafka-8162847
8162847
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.