Ras, tuns, frezat sau ce mai înseamnă să fii cool în America

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 06 ianuarie 2013 62 afişări

Vizita la bărbier, intrată în desuetudine ca urmare a progresului tehnologic şi a schimbărilor din modă după apariţia curentului hippie, reapare în programul tot mai multor bărbaţi din Statele Unite, odată cu apariţia unor mici saloane unde sunt trataţi ca pe vremuri.

Clientul este invitat să ia loc pe scaunul bărbierului, după care este dat bine cu spumă de ras cu clasicul pămătuf, bărbierul înarmat cu un brici îl rade, îi acoperă obrajii cu un şervet cald şi la final îl dă cu aftershave. Dacă doreşte, i se poate face şi o tunsoare cum se purta odată.

Toate aceste saloane au o atmosferă retro, dată de mobilierul şi instrumentele folosite, similare cu cele de pe timpul Prohibiţiei, iar clienţii sunt în general tineri cu venituri mari, din domeniul hi-tech sau al finanţelor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ras-tuns-frezat-sau-ce-mai-inseamna-sa-fii-cool-in-america-10430835
10430835
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.