Privatizaţi pădurile? Le cumpărăm noi!

Autor: Daniela Stoican Postat la 25 august 2012 48 afişări

Judecând după nemulţumirea stârnită de încercarea guvernului britanic de a privatiza pădurile naţionale, se pare că britanicii iubesc foarte mult pădurea. Iar mulţi îşi exprimă această dragoste prin dorinţa de a-şi cumpăra propria pădure.

Compania Woodlands for Sale a pus la bătaie 42,5 acri (aprox. 17 ha) din pădurea Grammar's Common Wood din Isle of Wight pentru 210.000 lire sterline, scrie The Telegraph. Joe Fielding, care a fondat compania cu opt ani în urmă, spune că piaţa familiilor care vor să meargă cu cortul în weekend şi să-i înveţe pe copii despre natură începe să se dezvolte: "'Vânzarea de păduri' a luat avânt de la începutul recesiunii, oamenii preferând să îşi plaseze banii în active tangibile decât să facă o investiţie mai puţin sigură sau să îi ţină în bancă."

Organizaţia caritabilă Woodland Trust, al cărei rol este de a proteja pădurile străvechi şi de a planta copaci în zonele slab împădurite, a văzut de asemenea oportunităţi pe piaţă. Pe lângă campania extrem de ambiţioasă de a planta şase milioane de copaci de origine din Marea Britanie pe tot teritoriul ţării pentru a sărbători Jubileul de Diamant al Reginei, Woodland Trust oferă entuziaştilor posibilitatea de a cumpăra terenuri proaspăt împădurite. Lucrurile funcţionează în felul următor: organizaţia identifică zonele, se ocupă de împădurire şi apoi vinde terenul pentru un mic profit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestyle,
comert,
Marea Britanie,
paduri,
privatizare
/arta-si-societate/panorama/privatizati-padurile-le-cumparam-noi-9958485
9958485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.