Londonezii se apuca de reparat vechile cismele

Postat la 28 iunie 2010 26 afişări

Londonezii vor redescoperi un obicei al generatiilor de altadata gratie unui proiect de restaurare recent anuntat de catre primarie.

O initiativa a municipalitatii londoneze prevede restaurarea sau inlocuirea, dupa caz, a unor cismele din parcuri, permitand localnicilor si turistilor sa le foloseasca dupa mai bine de cateva zeci de ani.

Proiectul de restaurare a peste 40 de cismele victoriene si eduardiene va fi finantat printr-o donatie primita de Fundatia Parcurilor Regale si a inceput cu restaurarea celor din Gradina Italiana din parcul Kensington.

Vor fi readuse la viata doar cismelele care mai sunt in stare relativ buna, iar cele ajunse intr-o stare avansata de degradare sau cele formate doar dintr-un robinet atasat unei tevi vor fi inlocuite. S-a lansat deja un concurs pentru gasirea unui model modern de cismea, ce trebuie sa se incadreze armonios in peisajul Parcurilor Regale, care sunt monumente istorice.

Pe langa considerentele estetice, proiectul de restaurare si inlocuire a cismelelor orasului are ca scop si sa-i ajute pe britanici sa economiseasca bani, dat fiind ca londonezii cheltuiesc 2 miliarde de lire sterline pe an pe apa imbuteliata, cheltuieli care s-ar putea reduce daca ar creste numarul spatiilor verzi dotate cu cismele. La ora actuala, numai 11% dintre parcuri ofera asa ceva.

In plus, sustin initiatorii, un astfel de proiect demonstreaza ca parcurile sunt intretinute, iar un parc intretinut este respectat de public, pe cand unul de care autoritatile nu se ocupa cu consecventa risca sa devina o sursa de probleme si sa incurajeze vandalismul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Londra,
parcuri,
cismele,
restaurare,
panorama
/arta-si-societate/panorama/londonezii-se-apuca-de-reparat-vechile-cismele-6447177
6447177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.