Locuinta de lux cu pretentii. Unde o construim? In copac!

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 14 mai 2011 74 afişări

Visul multor copii, casuta din copac, incepe sa fie un accesoriu de gradina dorit si de adulti, pentru care insa trebuie sa fie musai luxos, scrie The Wall Street Journal.

Moda a inceput cu Sting si sotia sa, Trudie Styler. Ei si-au dorit un spatiu de meditatie mai deosebit, aproape de lac la vila lor din Toscana, asa incat au angajat un prieten specializat in proiectarea de casute in copac, care le-a creat o casuta octogonala cu ferestre colorate. Casuta a fost vazuta de creatoarea de moda Donna Karan, care si-a dorit si ea una pentru casa copiilor sai; staruri ca Juliane Moore si Val Kilmer au comandat si ei casute in copac. De atunci, cuiburile suspendate au devenit un accesoriu obligatoriu pentru vedetele epuizate, care se relaxeaza meditand. Astfel au ajuns la mare cautare casute de lux, pentru care se angajeaza creatori specializati, ce realizeaza in unele cazuri adevarate opere de arta.

Asa stau lucrurile in cazul lui Tom Cudleigh, celebru pentru asa-numitele "sfere ale spiritului liber", niste casute din copac rotunde, din lemn sau fibra de sticla, proiectate sa fie instalate intre arbori, ceea ce le permite sa se legene usor. Construirea unei astfel de sfere dureaza si pana la trei ani, iar pretul ajunge la 114.000 de euro.

Nemultumindu-se cu o casuta din copac obisnuita, un om de afaceri canadian a sponsorizat un concurs de proiecte in toata regula la Universitatea din Toronto. Proiectul castigator a avut trei niveluri si a fost construit in jurul a patru copaci.

O realizare de-a dreptul impresionanta este cea a firmei de arhitectura din Londra, Sybarite, care a creat o "casa in cer" instalata pe piloni la nivelul coroanei catorva copaci. Casa-model a costat 1 milion de lire sterline, are cinci dormitoare si este ecologica, iar daca se va trece la construirea unor astfel de locuinte in parteneriat cu autoritati locale din Marea Britanie, doritorii le vor putea cumpara pentru suma de circa 300.000 de lire.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/locuinta-de-lux-cu-pretentii-unde-o-construim-in-copac-8266783
8266783
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.