Licitatie pentru o vioara de 10 milioane de dolari

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 15 mai 2011 126 afişări

O vioara Stradivarius in stare foarte buna, care s-a adjudecat la preturi record de fiecare data cand a fost vanduta in ultima suta de ani, va fi scoasa la licitatie in luna iunie de catre casa de licitatii Tarisio din New York, specializata in instrumente muzicale.

Vioara, construita in anul 1721, este denumita Lady Blunt, dupa numele uneia dintre proprietari - Lady Anne Blunt, nepoata poetului Byron. Acum, instrumentul apartine Nippon Music Foundation, iar banii incasati din vanzare vor fi folositi pentru sprijinirea eforturilor de refacere a Japoniei dupa recentele dezastre naturale.

Pretiosul instrument, cumparat pentru suma de 10 milioane de dolari in 2008, este considerat cel mai bine pastrat dintre toate viorile Stradivarius scoase la licitatie in ultima suta de ani.

Precedentul record de pret obtinut de o vioara la o licitatie ii apartine tot unei viori Stradivarius, care s-a vandut la casa Tarisio pentru 3,6 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/licitatie-pentru-o-vioara-de-10-milioane-de-dolari-8267123
8267123
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.