La drum în 2022

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 17 ianuarie 2022 56 afişări

În ciuda situaţiei din ultimii doi ani, apetitul multora pentru călătorii n-a scăzut, aceştia schimbând însă tipul de destinaţie ori mijloacele de călătorie. Ce se va purta în domeniu în acest an? Trenuri, superiahturi, croaziere polare, dar nu numai, scrie Financial Times.

Atenţi la impactul asupra mediului, cei care au de călătorit au început să aleagă trenurile cu vagoane de dormit în dauna avioanelor, cel puţin în Europa. Trenurile se adresează atât simplilor turişti, cât şi celor care călătoresc în scop de afaceri, aceştia având la dispoziţie cabine de lux cu duş, cuşete sau compartimente simple, toate permiţând, bineînţeles, distanţarea socială. Printre trenurile de acest tip se numără cele din categoria Nightjet ale Căilor Ferate Austriece.

Alţii preferă să evite aglomeraţia cu ajutorul superiahturilor, diverse companii specializate în intermedierea de astfel de nave lăudându-se cu faptul că a fost închiriat de sărbători tot ce aveau disponibil şi cu o creştere a cererii pentru prima parte a anului, cel puţin.

Cerere mare se constată şi pentru croaziere antarctice, companii care oferă asemenea servicii cum ar fi Hurtigruten (Norvegia) sau Scenic, înregistrând o creştere a cererii de cel puţin 90% pentru sezonul 2022/2023.

Pentru relaxare se preferă vile din cadrul unor complexuri hoteliere de lux, datorită intimităţii oferite combinate cu toate serviciile unui asemenea hotel şi posibilităţii de izolare cu tot confortul în caz de nevoie.

Cei care caută o vacanţă ceva mai activă aleg şi ranch-uri din SUA, unde pot călări, merge la pescuit la muscă ori face drumeţii. Confortul cazării s-a îmbunătăţit în timp, existând căsuţe luxoase şi spa, dar principalul atu, care a atras şi o creştere a interesului local, cât şi a celui din alte ţări, pentru ranch-urile din SUA, îl reprezintă spaţiul mare pe care-l au turiştii la dispoziţie, precum şi faptul că majoritatea activităţilor se desfăşoară în aer liber.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
calatorii,
drum,
trenuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.