La drum cu trenul de lux

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 21 ianuarie 2024 263 afişări

La drum cu trenul de lux

Cu toate că în ziua de azi există o mulţime de opţiuni de transport în vacanţă, trenurile sunt în continuare căutate pentru excursii, chiar şi de către cei mai bogaţi dintre călători.

Compania britanică Golden Eagle, de exemplu, îşi plimbă turiştii în a sa „Odisee Caspică” din Georgia (Erevan)  până în Kazahstan (Almatî) pe durata a şaisprezece zile, pentru echivalentul a peste 50.000 de euro de persoană, călătorii primind o rezervare la apartamentul imperial, şampanie la sosire, precum şi maşină şi ghid propriu pentru excursii, scrie The Telegraph.

În Canada, se poate rezerva o călătorie la bordul Royal Canadian Pacific, un tren cu vagoane vechi construite între anii 1916 şi 1931 restaurate atent. Pentru a călători cu acest tren, cei interesaţi trebuie să se înscrie pe o listă de aşteptare şi au şi opţiunea de a-l închiria pe tot, dacă nu vor să meargă în excursie cu străini.

Printre trenurile de lux ale lumii se numără şi Seven Stars, al Kyushu Railway Company. În cazul acestuia însă, călătorii nu pot să cumpere direct bilet, ci trebuie să depună o cerere doar în anumite perioade specificate de companie, după care câştigătorii sunt traşi la sorţi. O călătorie cu Seven Stars costă aproximativ echivalentul a 20.000 de euro de persoană şi se desfăşoară în insula japoneză Kyushu.

Pe continentul african, se poate opta pentru un tren de lux al Rovos Rail, cum ar fi cel care străbate câteva ţări, ca Zimbabwe, Zambia, Republica Democrată Congo şi Angola, pe o distanţă de 3.100 de kilometri. Pe traseu se fac excursii la un refugiu pentru elefanţi, o mină de cupru şi cascada Victoria.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.