Jos cu florile: artiştii florali au renunţat la vaze de ceva vreme şi preferă să urce florile pe pereţi sau tavan, dar mai recent unii au început să le pună pe podea

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 03 septembrie 2023 35 afişări

Jos cu florile: artiştii florali au renunţat la vaze de ceva vreme şi preferă să urce florile pe pereţi sau tavan, dar mai recent unii au început să le pună pe podea

După vaze, ghivece sau jardiniere spectaculoase, florile din aranjamentele florale ajung mai nou pe jos, în căutarea unui efect artistic de către cei care le realizează.

Artiştii florali au renunţat la vaze de ceva vreme şi preferă să urce florile pe pereţi sau tavan, dar mai recent unii au început să le pună pe podea, în diferite aranjamente la evenimentele pe care sunt angajaţi să le înfrumuseţeze. Aceştia combină frunze şi crengi cu plante cu tot cu rădăcini şi adaugă flori, căutând să-şi facă creaţiile să pară că se revarsă înspre privitor, scrie New York Times. Totodată, aşezatul florilor pe podea sau pe sol în cazul în care aranjamentele sunt realizate pentru evenimente ţinute în aer liber, le permite artiştilor să creeze impresia că redau simbolic florile pământului din care le-au cules, iar alţii aleg asemenea soluţii decorative pentru libertatea creativă pe care le-o oferă şi senzaţia de viaţă şi mişcare pe care o dă un asemenea aranjament.

Există şi cazuri în care artiştii florali folosesc totuşi vaze, dar sub formă ce cioburi strânse de la cele sparte, care sunt apoi aranjate pe podea, cu florile printre ele. Impresia căutată de artişti este aceea că florile au spart singure vaza ca să se elibereze şi să se întindă dincolo de ea. Alţi artişti apelează la suporturi înalte de pe care florile coboară apoi pe jos pentru a imita felul în care vegetaţia pune stăpânire pe clădiri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
flori,
aranjamente florale,
evenimente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.