Idei de investiţii: ferma de talente

Autor: Daniela Stoican Postat la 18 august 2013 868 afişări

Dacă ai susţinut o fermă de la care primeşti legume sau fructe cumpărând partea ta din recoltă în avans, de ce nu ai susţine "ferme" care produc artă?

Idei de investiţii: ferma de talente

În Statele Unite a apărut deja această practică, de a cumpăra opere de artă în avans, printr-un program menit să îi ajute atât pe artiştii dornici să se afirme, cât şi pe amatorii de artă care nu îşi pot permite să cheltuiască foarte mult pentru pasiunea lor, scrie The New York Times. Baze de date cu artişti aspiranţi şi programe de cultivare a viitoarelor talente cu sprijinul financiar al potenţialilor colecţionari au apărut şi s-au dezvoltat rapid la Minneapolis, Philadelphia, Pittsburgh, Miami sau Michigan.

Pasionaţii de artă cumpără acţiuni în cadrul programului, la preţuri variind între 50 şi 450 de dolari, iar banii rezultaţi sunt folosiţi pentru a plăti artiştii, aleşi de obicei de un juriu.  Artiştii creează mai multe obiecte, în funcţie de câte acţiuni s-au vândut, iar cumpărătorii nu ştiu niciodată dinainte ce anume vor primi.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/idei-de-investitii-ferma-de-talente-11257025
11257025
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.