Echipament îndrumător. Care a fost soluţia găsită de reprezentanţii unei companii canadiene pentru a monitoriza modul în care clienţii fac exerciţii fizice folosind produsele lor

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 05 martie 2023 31 afişări

Mişcarea făcută acasă are avantajul intimităţii şi comodităţii, dar multora dintre cei care o preferă în dauna mersului la sală le lipseşte un element important: instructorul care să-i corecteze. Pentru aceştia au apărut echipamente de fitness care urmăresc execuţia şi pot ajuta la corectarea greşelilor, scrie Wall Street Journal. Printre soluţii se numără aplicaţia JRNY de la compania canadiană Nautilus, care se instalează pe tabletă şi poate folosi camera acesteia pentru a urmări mişcările unei persoane care foloseşte nişte gantere de la aceeaşi firmă. Pe lângă aceasta, mai există o oglindă inteligentă de fitness de la compania Fiture, cu diagonala de 109 centimetri, prevăzută cu senzori de mişcare, care o ajută să urmărească ce face utilizatorul şi să-i afişeze mesaje cu sugestii în timpul exerciţiilor, precum şi cu un instructor virtual care arată cum trebuie lucrat. O altă soluţie, Tempo Studio, constă dintr-un ecran şi senzori care realizează un model al utilizatorului pentru ca să-i poată oferi sfaturi personalizate şi include greutăţi de diferite culori pe care le poate recunoaşte când sunt folosite.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.