Dresură de albine de amorul artei

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 ianuarie 2021 38 afişări

Dresură de albine de amorul artei

Unul dintre cele mai cunoscute obiecte rămase din Egiptul Antic, bustul reginei Nefertiti a inspirat de-a lungul timpului diverşi artişti care l-au copiat. Un artist olandez de origine slovacă, Tomas Libertiny, a ales să coopteze 60.000 de albine pentru a realiza o versiune de ceară a bustului.

Proiectul a durat doi ani şi micile insecte au lucrat după un model 3D realizat de artist, întâi sub ochii publicului la muzeul Kunsthal din Rotterdam, apoi în aer liber în Slovacia, acoperind bustul cu faguri şi ceară până a căpătat forma dorită.

Sculptura realizată din ceară, lemn şi sticlă a fost denumită „Eternity”, artistul explicând că ceara de albine este unul dintre cele mai rezistente materiale naturale dacă este păstrată în condiţii propice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CURIOZITĂŢI,
dresura,
albine,
Nefertiti,
sculptura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.