Dopuri şi case

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 11 mai 2024 30 afişări

Dopuri şi case

Folosită azi cu precădere pentru dopurile sticlelor de vin, pentru încălţări, pentru panouri pe care se afişează diverse în birouri sau instituţii ori pentru izolaţii, pluta revine în atenţia arhitecţilor dispuşi să-i dea o şansă în construcţiile proiectate de ei.

Interesul crescut pentru materialul provenit de la stejarul de plută se datorează, scrie Financial Times, dorinţei de a găsi materiale cât mai puţin poluante pentru diferite utilizări practice. A reapărut în pavilioane expoziţionale de la diverse evenimente, cum ar fi cele pregătite de CSK Architects pentru expoziţia florală RHS Chelsea Flower Show de la Londra de luna viitoare.

Realizate din plută şi cherestea, acestea sunt gândite să se încadreze într-o grădină care se adresează mai multor simţuri şi să atragă atenţia publicului asupra avantajelor plutei ca material de folosit în construcţii, aceasta dând senzaţia de protecţie şi fiind totodată foarte plăcută la pipăit.

Aspectul plutei, pe lângă proprietăţile sale izolatoare, a determinat şi alte firme de arhitectură să o folosească, de data aceasta pentru locuinţe particulare, pe care le-au îmbrăcat în plută la exterior sau pentru locuri de joacă temporare pentru copii. Pentru moment însă, materialul nu se poate folosi la construcţia de case pe scară largă, nefiind suficient de rigid, ceea ce nu opreşte însă firmele de arhitectură să îl testeze în anumite proiecte pentru a li-l propune pe viitor clienţilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pluta,
constructii,
material,
arhitectura,
proiectare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.