Destinatii turistice pentru 2010

Postat la 26 ianuarie 2010 18 afişări

An de criza sau nu, o vacanta este necesara, iar destinatiile posibile sunt multe si variate.

Exotica Thailanda, spre exemplu, imbie turistii de putin timp si cu Koh Kood, o insula paradisiaca inaccesibila vreme de ani buni din cauza tensiunilor cu Cambodgia si infrastructurii de transport deficitare. In prezent se poate ajunge in acest loc din portul Trat, catre care exista zboruri. Cazarea este asigurata la vile in complexul Soneva Kiri, care tine de Six Senses, iar nu peste multa vreme va fi disponibil inca un complex ecologic, X2 Koh Kood.

O destinatie care nu va mai fi deschisa turismului de masa prea multa vreme si ca atare merita vazuta cat se mai poate este Antarctica, unde din ratiuni de conservare a mediului nu se va mai permite in cel mult doi ani accesul navelor mari, cum sunt cele de croaziera.

Tot o propunere interesanta pentru acest an este Sri Lanka, ocolita de turisti din cauza razboiului civil care a luat sfarsit in primavara anului trecut. Insula pare o mare gradina zoologica tropicala, cu elefanti care umbla nestanjeniti si maimute care sar din creanga in creanga. Unul din cele mai frumoase locuri de pe insula este Plaja Nilaveli din nord, unde se poate sta tihnit in hamac la soare sau se poate pratica snorkellingul.

Mult mai aproape de noi, Leipzig, un mic oras industrial din fosta Germanie de Est, va sarbatori in acest an doi muzicieni importanti, Johann Sebastian Bach si Robert Schumann, de la nasterea carora au trecut 325 si respectiv 200 de ani, cu o serie de concerte, redeschizand cu aceasta ocazie si Muzeul Bach. Iubitorii de arta au la dispozitie Spinnerei, un complex care reuneste galerii de arta, o cafenea si o pensiune.

O zona inca neatinsa de frenezia constructiilor de complexuri hoteliere din Spania ultimilor ani, Minorca, inregistrata ca rezervatie a biosferei la UNESCO, isi primeste vizitatorii cu plaje mari cu nisip fin si ape limpezi, dar si cu paduri, mlastini si dealuri inverzite. Pentru cazare se recomanda Ca Na Xini, o ferma care ofera tot confortul intr-o cladire veche de o suta de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
thailanda,
Koh Kood,
spania,
leipzig,
sri lanka,
/arta-si-societate/panorama/destinatii-turistice-pentru-2010-5446939
5446939
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.