Departe de penthouse: care sunt locuinţele unde vor să trăiască acum superbogaţii lumii

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 ianuarie 2022 363 afişări

Departe de penthouse: care sunt locuinţele unde vor să trăiască acum superbogaţii lumii

Ideea de a locui în vârful unui turn rezidenţial, fără vecini deasupra şi departe de oameni nu li se mai pare la fel de bună tuturor superbogaţilor, scrie The Telegraph. Motivul pentru care caută altfel de locuinţe îl reprezintă dorinţa de nu a atrage atenţia asupra lor. Aşa se face că se preferă fie case, fie clădiri cu puţine etaje şi aspect cât mai obişnuit, ceea ce avantajează Londra în dauna New Yorkului sau a Hong Kongului, atunci când superbogaţii doresc să treacă neobservaţi, susţin experţii imobiliari.

Nu puţini dintre ei nu mai vor să locuiască în ceea ce este perceput drept „clădire de miliardari” şi nici măcar să fie văzuţi acolo. Chiar dacă nu se mai orientează ca altădată spre penthouse-uri cu care să dea mari, aceştia nu sunt dispuşi să renunţe la lux şi serviciile cu care au fost obişnuiţi, dar nici la zonele foarte bune, alegând fie case istorice, care pot fi amenajate după gustul lor şi pot oferi izolarea necesară în ultimii doi ani, fie clădiri noi cu apartamente special construite pentru asemenea clienţi.

Atraşi de intimitatea oferită, unii superbogaţi aleg să se mute de la penthouse-uri la ceva mai discret, chiar dacă pentru asta trebuie să schimbe şi oraşul în care stau. Un exemplu de complex de apartamente nou care din stradă nu trădează luxul din interior cerut de locatari este TwentyFive din zona rezidenţială Marylebone, unde cea mai mică locuinţă costă echivalentul a 1,7 de milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
penthouse,
cladiri,
apartamente,
case

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.