De ce sunt bune rozătoarele la casa omului

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 27 noiembrie 2011 49 afişări

Cu un renume de dăunător câştigat pe bună dreptate, şobolanul de casă s-ar putea dovedi util în rezolvarea unui probleme ale mediului la care şi el a contribuit, arată oamenii de ştiinţă.

Un studiu recent publicat în "Proceedings of the Royal Society B" şi efectuat într-o zonă din Noua Zeelandă, ţară afectată de scăderea alarmantă a numărului de specii de animale care asigură polenizarea plantelor, arată că noi specii ar putea îndeplini rolul celor dispărute.

Spre surprinderea cercetătorilor, s-a constatat că şobolanul de casă, specie invadatoare venită din Europa la bordul navelor, contribuie la polenizare, fiind atras de nectarul florilor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/de-ce-sunt-bune-rozatoarele-la-casa-omului-9010879
9010879
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.