Dacă vreţi mâncare ca la mama acasă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 23 septembrie 2012 37 afişări

Gustul bucatelor de acasă sau din copilărie e greu de regăsit când nu mai trăieşti acolo unde acestea se prepară în mod curent şi nici măcar restaurantele cu specific nu reuşesc să-l recreeze întotdeauna, scrie The Wall Street Journal.

Ca atare, mai nou au apărut, cel puţin în Statele Unite, servicii care se adresează celor cu asemenea nostalgii, dar lipsiţi de priceperea sau timpul necesar preparării mâncărurilor dorite. Există, de exemplu, site-uri ca Gobble.com, ce serveşte drept intermediar între clienţii care caută o anumită specialitate şi bucătari ce ştiu s-o prepare, aceştia din urmă înscriindu-se pe site cu preparatele pe care le gătesc. Bucătarii înscrişi pe Gobble.com fac de serviciu cu rândul şi mulţi dintre ei nu sunt absolvenţi de şcoli specializate.

Pe lângă Gobble.com, o şcoală de gătit mâncare indiană din Chicago livrează preparate cu specific indian clienţilor, care preferă să le comande de la această firmă decât de la restaurant. Modelul de business cu preparate "ca la mama acasă" datează însă de prin anii douăzeci ai secolului trecut, când a apărut pentru a satisface cererea emigranţilor evrei din Germania şi Europa de Est.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/daca-vreti-mancare-ca-la-mama-acasa-10111214
10111214
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.