Cumpărături pe nevăzute. Recent s-a vândut un ceas foarte rar, din care s-au produs doar nouă exemplare

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 27 noiembrie 2021 227 afişări

Cumpărături pe nevăzute. Recent s-a vândut un ceas foarte rar, din care s-au produs doar nouă exemplare

Clienţii caselor de licitaţii pot vedea, de regulă, obiectele pe care ar dori să le cumpere. Apar însă şi cazuri în care acest lucru nu este posibil şi nu din cauză că ar exista restricţii de circulaţie sau de alt tip, ci pentru că vânzătorul este precaut şi mizează pe interesul stârnit de un produs foarte greu de găsit.

Astfel, recent s-a vândut un ceas foarte rar, din care s-au produs doar nouă exemplare, Richard Mille 030 Carbon Kronometry 1999, evaluat înainte de licitaţie la circa 500.000 de lire sterline, de către un colecţionar care avea nevoie de bani să-şi renoveze casa, scrie The Telegraph.

Temându-se că ceasul ar putea fi furat de la sediul casei de licitaţii Rowley’s Auctioneers şi apoi vândut uşor pe piaţa neagră, vânzătorul a preferat să nu permită expunerea sa înainte de vânzare, furnizând doar imagini pentru potenţialii cumpărători şi decizând că predarea către câştigător se va face la un magazin din Londra al brandului elveţian de lux.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.