Cum să repari un peisaj

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 04 februarie 2018 87 afişări

Când în peisaj apare ceva care face notă discordantă, cum ar fi un proiect imobiliar neterminat din lipsă de fonduri ori o clădire abandonată în urma unui dezastru, există soluţii pentru a nu-l lăsa să strice imaginea locului, după cum o arată o iniţiativă din Withernsea, un oraş din regiunea Yorkshire a Marii Britanii situat pe coasta Mării Nordului.

Cum să repari un peisaj

După ce un club de noapte din zona de promenadă a localităţii a ars şi a fost abandonat, un istoric local, Phil Mathinson, şi un sculptor, Torkel Larsen, s-au gândit să facă ceva să înfrumuseţeze locul şi le-a venit ideea amplasării unor cărţi poştale-gigant, scrie The Independent.

Aceştia au adunat de la anticariate sau de la colecţionari cărţi poştale cu imagini ale oraşului de altădată, din care au ales 25 pe care le-au mărit până la dimensiunea unor panouri publicitare stradale, le-au aplicat tratamente speciale ca să reziste intemperiilor şi le-au amplasat în zona clubului abandonat ca să-l mascheze, creând astfel o atracţie turistică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.