Cum să faci un instrument muzical din... orice (VIDEO)

Postat la 08 ianuarie 2012 170 afişări

Mogees este un mic dispozitiv care, aplicat pe orice suprafaţă solidă, transformă vibraţiile acesteia în sunete, oferind oricui un mod cu totul nou de a se exprima prin muzică... inclusiv celor care nu au niciun fel de cunoştinţe muzicale.

Mogees - "Mosaicing Gestural Surface" - cuprinde un mic microfon de contact care, lipit pe o suprafaţă oarecare, transformă în sunete vibraţiile generate de atingerea suprafeţei respective. Diferitele tipuri de interacţiuni cu suprafaţa (frecarea, lovirea cu degetele, zgârierea) generează diferite tipuri de sunete.

Mogees a fost creat de Bruno Zamborlin în contextul unui proiect de doctorat în artă şi tehnologii informatice, în cadrul unei colaborări între Institutul de Cercetare şi Coordonare în Acustică şi Muzică, din Franţa, şi Universitatea din Londra - Goldsmiths.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cum-sa-faci-un-instrument-muzical-din-orice-video-9134012
9134012
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.