Cum reuşeşte un artist să transforme gunoaiele altora în opere de artă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 20 aprilie 2021 49 afişări

Mirat că o cunoştinţă nu refoloseşte feţele de masă din plastic, preferând să le arunce şi să cumpere altele, un artist din San Francisco, Todd Young, a ajuns să recupereze asemenea articole şi să le folosească în creaţiile sale, începând cu un calendar de perete pentru mama sa.

Spaţiul expoziţional al acestuia este acum grilajul din fier forjat de la intrarea blocului în care locuieşte, unde, de şapte ani de zile, realizează câte o imagine în fiecare lună, folosind bucăţi de feţe de masă din plastic de diverse culori pe care le adună cu grijă.

Fiecare creaţie necesită între 22 şi 44 de ore de muncă, la care se adaugă retuşurile pe care artistul le face cât stă expusă opera sa. Cu timpul, intrarea clădirii unde locuieşte a devenit cunoscută iubitorilor de artă, însă multă lume descoperă „expoziţia” din întâmplare, aşa cum şi-a dorit Young, al cărui scop atunci când a demarat proiectul a fost să-i facă pe oameni să descopere lucrări noi de artă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
artist,
expozitie,
Todd Young,
fete de masa,
plastic

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.