Ce fac bancherii pe timp de criza

Postat la 22 septembrie 2009 17 afişări

Pentru a-i ajuta pe copii sa nu se teama de dificultatea matematicii si sa-si formeze deprinderi considerate foarte utile in contextul actualei crize, scolile dintr-o regiune din Marea Britanie au apelat la ajutorul bancherilor.

Elevii care au probleme la matematica vor fi asistati de catre un reprezentat al unei banci, care ii va ajuta sa-si imbunatateasca rezultatele scolare la aceasta disciplina si sa-si administreze banii. Programul Every Child Counts, derulat de Every Child a Chance Trust cu sprijinul bancilor Barclays si Deutsche Bank, urmareste sa-i convinga pe copii ca matematica poate fi amuzanta si folositoare in viata, iar participarea bancherilor este menita sa le sporeasca aspiratiile.

In cadrul acestui program, scolarii primesc truse de matematica in care sunt incluse jocuri unde pot folosi aritmetica invatata. Una dintre scolile participante implica in program o banca, un magazin si o agentie de voiaj: elevii trebuie sa economiseasca bani pentru excursii, primind o dobanda de 10 pence pentru fiecare lira pusa deoptrte, iar voluntari de la sucursala Barclays din zona le vor preda notiuni financiare si ii vor invata cum sa economiseasca si sa fie prudenti in cheltuirea banilor.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/ce-fac-bancherii-pe-timp-de-criza-4918181
4918181
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.