Cât de rentabilă poate fi o capodoperă (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 28 septembrie 2014 124 afişări

Unul din puţinele tablouri al pictorului britanic Joseph Mallord William Turner rămas în colecţii private va fi scos în luna decembrie la licitaţie, fiind astfel pus în vânzare pentru a doua oară de la realizarea sa.

Cât de rentabilă poate fi o capodoperă (FOTO)

Păstrat în stare foarte bună, conform casei de licitaţii Sotheby's, tabloul intitulat "Roma văzută de pe Colina Aventină" a fost pictat la comanda colecţionarului Hugh Munro de Novar, iar după moartea acestuia a fost cumpărat, cu suma record pe atunci de 6.142 lire sterline, de contele Archibald Primrose, prim-ministru britanic din familia de Rosebery, familie în proprietatea căreia a rămas din 1878 până în prezent.

Lucrarea, propusă colecţionarilor la o licitaţie din luna decembrie a acestui an, este evaluată la 15-20 de milioane de lire sterline.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cat-de-rentabila-poate-fi-o-capodopera-foto-13353767
13353767
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.