Casa altfel. Cum transformă diverşi arhitecţi spaţii nefolosite în locuinţe moderne

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 07 noiembrie 2021 227 afişări

Indiferent de gradul de confort al unui apartament sau unei case, unii pur şi simplu nu vor să stea într-o locuinţă obişnuită şi caută altfel de clădiri pe care să le modeleze după gustul lor.

Un fost turn de apă din oraşul californian Seal Beach de pe coasta Pacificului, spre exemplu, s-a transformat în spaţiu locativ în urma unei campanii a locuitorilor din zonă care nu voiau să-l vadă demolat după dezafectare, scrie Mansion Global. În prezent, turnul de apă a devenit o locuinţă cu patru niveluri, patru dormitoare şi patru băi, bar, bucătărie, terasă şi garaj, care se poate închiria pentru 1.000 de dolari pe noapte. Cine doreşte să-şi stabilească reşedinţa permanentă acolo trebuie să plătească peste 4 milioane de dolari. De la ferestrele construcţiei se pot vedea Disneylandul sau centrul de afaceri al oraşului Los Angeles.

Un cuplu de americani care-şi construiesc în prezent o casă obişnuită s-au tot mutat, locuind pe o ambarcaţiune, într-un fost coteţ spaţios de găini, un far şi o subunitate de pompieri. Cei doi, Clint şi Kelly Clemens, au achiziţionat cu ceva ani în urmă clădirea unei foste subunităţi de pompieri din localitatea Newport, din statul Rhode Island, şi au investit în transformarea ei într-o reşedinţă de lux. Cum doar aspectul exterior al clădirii mai amintea de utilizarea ei de altădată, cei doi s-au folosit de fotografii ca să reproducă anumite elemente interioare şi au instalat chiar şi o bară folosită de pompieri ca să coboare la intervenţii.

La Londra, un spaţiu aflat sub un pod de cale ferată s-a transformat, cu ajutorul unei firme de arhitectură, Undercurrent Architects, într-o locuinţă confortabilă. Deşi din afară nu prea seamănă a casă, construcţia pe trei niveluri are două dormitoare şi două băi. Pentru a o proteja de zgomotul trenurilor, s-a realizat o structură de oţel şi o zonă care absoarbe vibraţiile, astfel încât locatarii nu mai aud decât un zgomot slab. Exteriorul este şi el placat cu oţel patinat, iar locuinţa are o formă convexă pentru a beneficia de cât mai multe ore de lumină.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
locuinta,
apartament,
constructie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.