Artişti la purtător: cum arată bijuteriile care pot fi descrise drept opere de artă

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 iulie 2022 47 afişări

Artişti la purtător: cum arată bijuteriile care pot fi descrise drept opere de artă

Unii artişti nu s-au rezumat la tablouri sau sculpturi, ci şi-au încercat talentul şi la bijuterii, iar bijuteriile de acest tip atrag în ultimii ani atenţia unui număr tot mai mare de colecţionari şi preţurile cresc pe măsură.

Printre cele mai căutate se află bijuterii semnate de Picasso, Man Ray, Dali sau sculptorii Alexander Calder şi Claude Lalanne, conform Financial Times. Astfel un colier creat de Lalanne, „Dalia” s-a vândut anul acesta la o licitaţie a casei Christie’s pentru suma de 113.000 de dolari faţă de estimarea de 6.000. Sesizând interesul pentru bijuterii semnate de artişti, galeriile de artă au chiar parteneriate cu artiştii contemporani, expunându-le creaţiile de acest fel pentru ca să le poată vedea mai bine cei care ar dori să le adauge la colecţiile lor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
artisti,
bijuterii,
tablouri,
arta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.