Arhivă pentru toată lumea

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 19 februarie 2022 22 afişări

Arhivă pentru toată lumea

O serie de muzee de artă din lume par să fi ajuns în ultimul timp la concluzia că n-ar fi tocmai rău să-şi deschidă arhivele vizitatorilor, care pot astfel să vadă lucrări mai rar expuse, în timp ce instituţiile care le expun nu mai trebuie să-şi bată capul cu aranjarea lor la fel de mult ca în cazul expoziţiilor obişnuite. Ca atare, aceste muzee fie şi-au construit, fie îşi construiesc depozite adecvate primirii vizitatorilor arhivei.

Printre exemple se numără Victoria & Albert Museum din Londra sau Boijmans van Beuningen, muzeu de artă din Rotterdam, scrie Financial Times. Acesta a investit 55 de milioane de euro într-o clădire spectaculoasă cu suprafaţa reflectivă ca o oglindă, pe care o foloseşte drept depozit pentru arhiva sa deschisă publicului. O parte din lucrări sunt expuse pe panouri glisante în încăperi mari dreptunghiulare lipsite de ferestre, şi există şi ateliere de restaurare unde pot fi văzuţi specialiştii la lucru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MUZEE,
expunere,
arta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.