Arhitectura whiskyului

Postat la 19 septembrie 2021 60 afişări

Arhitectura whiskyului

Fiindcă un whisky vechi are nevoie de o prezentare pe măsură, un îmbuteliator şi producător scoţian a apelat la un arhitect pentru idei. Compania Gordon & MacPhail a ajuns astfel să colaboreze cu arhitectul ghanezo-britanic David Adjaye, care a creat o sticlă şi o cutie din lemn de stejar pentru un whisky single malt cu o vechime de 80 de ani, considerat a fi cel mai vechi whisky scoţian de acest tip, scrie Dezeen.

Sticla cu linii curbe creată de arhitect a fost suflată manual ca să pară făcută dintr-o singură bucată de cristal şi s-a produs într-o ediţie limitată de 250 de exemplare. Cutia care adăposteşte sticla a fost realizată din stejar, care, în opinia arhitectului, aminteşte de materialul din care este făcut butoiul de whisky şi  este parţial formată din şipci cu spaţiu între ele, menite să amintească de copacii unei păduri şi de modul în care cade lumina printre ei.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.