Alergatorii, ca obezii

Postat la 06 noiembrie 2010 41 afişări

Atrasi de beneficiile pentru sanatate ale exercitiului fizic, un numar tot mai mare de americani cauta sa alerge in cursele de maraton pentru amatori, astfel de evenimente devenind foarte cautate. Odata cu pasiunea pentru alergat insa, vin si accidentarile, ceea ce le creeaza probleme companiilor de asigurari.

Pe de o parte, alergatorii sunt mai sanatosi decat restul populatiei, dar pe de alta, din cauza efortului mare depus la antrenamente, pot suferi accidentari si mai multe leziuni decat persoanele sedentare, fiind astfel dificil de asigurat de catre companiile de profil, uneori la fel de greu ca persoanele obeze si cu o stare proasta de sanatate.

Faptul ii deranjeaza insa pe iubitorii de alergari pe distante lungi, care sustin ca asiguratorii ar trebui chiar sa tina seama daca clientul este sau nu alergator, dat fiind ca un client obisnuit sa alerge are o stare generala de sanatate mai buna, accidentarile la el sunt doar o chestiune minora si, ca atare, probabilitatea unor probleme grave de sanatate este redusa.

Unele companii de asigurari, atrase de faptul ca numarul participantilor care au trecut linia de sosire la maratoanele din SUA s-a situat la aproape 470.000 de in 2009, isi promoveaza produsele chiar in randul alergatorilor, fiind de parere ca riscul de accidentare ar trebui sa-l preocupe mai mult pe sportiv decat pe pe asigurator. Pentru ele, problema vine in realitate de la faptul ca alergatorii de cursa lunga nu cumpara produsul de asigurare adecvat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
panorama,
alergatori,
obezi,
exercitii
/arta-si-societate/panorama/alergatorii-ca-obezii-7619874
7619874
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.