Aici nu stă nimeni. Lumea care poate fi accesată prin intermediul realităţii augmentate

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 26 iunie 2021 147 afişări

Aici nu stă nimeni. Lumea care poate fi accesată prin intermediul realităţii augmentate

Atunci când ai mai multe proprietăţi imobiliare, la unele din ele ajungi mai rar sau chiar deloc. În acest din urmă caz, proprietatea se află în lumea virtuală, deci nu poate fi vizitată fizic, ceea ce nu-i împiedică pe unii să cumpere aşa ceva.

În ultima vreme, nu numai vânzările de lucrări de artă sub formă de jetoane nefungibile (NFT) au crescut, ci şi vânzările de imobiliare NFT, scrie New York Times. Acum câteva luni, de exemplu, o artistă canadiană, Krista Kim, a creat aşa-numita Mars House, inspirată de modul în care şi-ar dori să arate casa ei de vis şi, din curiozitate, a scos-o la vânzare pe un site specializat în vânzarea de diverse articole NFT. Casa s-a vândut pentru o sumă de 288 Ether sau 512.000 de dolari dovedindu-i artistei că şi o locuinţă virtuală se poate vinde cu preţul uneia reale. Proprietarul casei însă a decis să nu o ţină doar pentru el, aceasta fiind disponibilă pe platforma de realitate virtuală Spatial pentru vizitat sau chiar pentru evenimente, cum ar fi o nuntă programată în această lună.

Ca să profite de moda NFT-urilor, o companie a creat o lume care poate fi accesată prin intermediul realităţii augmentate. Denumită SuperWorld, firma a realizat un Pământ virtual, pe care l-a împărţi în 64 de miliarde de loturi cu suprafaţă egală pe care le vinde pentru 0,1 Ether (circa 250 de dolari). Cumpărătorii pot astfel să deţină terenuri pe care se află obiective turistice, fiind deja achiziţionate cele pe care se află piramidele din Egipt ori Times Square. Deţinătorii de terenuri NFT şi-ar putea recupera investiţia afişând publicitate pe proprietăţile lor, dacă există cerere.

Există şi cazuri în care nu casa este NFT, ci doar se foloseşte proprietarul ei de aşa ceva pentru a o vinde, cum a decis să procedeze un investitor imobiliar din California, care a scos la licitaţie o casă ce vine la pachet cu o operă de artă NFT semnată Kii Arens, oferta minimă aşteptată fiind de 540 Ether sau circa

1,5 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
vanzare,
imobiliare,
casa,
proprietati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.