Muzeul viitorului: arhitectură de vis, lucrările de construcţii transmise prin webcam (VIDEO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 08 octombrie 2011 166 afişări

Dacă de obicei muzeele se bazează pe exponatele lor pentru a atrage vizitatori, o instituţie muzeală din Los Angeles caută să-şi asigure public încă din faza de construcţie.

Finanţat de Fundaţia Eli şi Edythe Broad, muzeul va găzdui lucrări de artă contemporană şi urmează a fi inaugurat pe Grand Avenue în 2013, mai târziu decât se plănuia iniţial. Până atunci, iubitorii de artă pot urmări în detaliu cum decurg lucrările la noul muzeu, graţie unor camere instalate la şantier. Proprietarii noii instituţii le pun la dispoziţie doritorilor şi imagini de înaltă definţie cu lucrările, o dată la fiecare cincisprezece minute.

Vezi aici webcam-ul viitorului muzeu: http://broadartfoundation.org/construction_webcam.html

Proiectat de casa de arhitectură Diller Scofidio + Renfro, muzeul va avea o suprafaţă de peste 11.000 mp, va avea trei etaje şi va găzdui o galerie de artă pe două nivele, o sală de conferinţe, un magazin de artă, precum şi arhiva şi depozitele accesibile cercetătorilor şi curatorilor care vor să studieze lucrările şi să împrumute exponate pentru instituţiile lor prin intermediul Fundaţiei Broad.

Eli Broad, în vârstă de 79 de ani, este un om de afaceri şi filantrop cu activităţi în asigurări şi industria imobiliară, fost proprietar al firmei de asigurări SunAmerica, pe care a vândut-o în 1999 către grupul AIG pentru 18 miliarde de dolari.

Aşa va arăta muzeul:

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/muzeul-viitorului-arhitectura-de-vis-lucrarile-de-constructii-transmise-prin-webcam-video-8848209
8848209
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.