Muzeul Luvru va oferi vizitatorilor console 3D (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 decembrie 2011 250 afişări

Cel mai vizitat muzeu din lume, Luvru, va oferi vizitatorilor, în premieră mondială, console 3D în locul vechilor ghiduri audio, care sunt folosite în prezent de numai 4% din cei 8,5 milioane de oameni ce trec pragul instituţiei în fiecare an.

Gigantul japonez Nintendo va furniza muzeului 5.000 de console de ultimă generaţie, care vor face posibilă vizionarea imaginilor 3D fără a fi nevoie de ochelari cu lentile speciale. Vizitatorii vor putea, din martie, să beneficieze de noile ghiduri, respectiv să vadă în fiecare moment unde anume se află în muzeu, să aleagă comentariile, preînregistrate în şapte limbi, de prezentare a lucrărilor expuse şi să-şi aleagă o serie de itinerarii de explorare a muzeului, inclusiv unele special concepute pentru copii.

Nintendo a dezvoltat conţinutul ghidurilor pentru console, în cadrul parteneriatului cu muzeul.

În acelaşi timp, muzeul şi-a înnoit site-ul, al patrulea cel mai accesat din lume în categoria sa, după cele ale muzeelor Metropolitan din New York, MOMA şi Tate din Londra, spre a-l face "mai primitor", după cum a declarat pentru AFP Agnes Alfandari, şefa departamentului de multimedia.

De asemenea, au fost lansate şi noile aplicaţii oficiale de prezentare pentru iPad şi iPod Touch, disponibile pe iTunes:

În următoarele luni vor deveni disponibile şi aplicaţii pentru telefoanele mobile, prin care utilizatorii vor putea să-şi planifice vizitele la muzeu. "Dezvoltarea digitală a devenit o chestiune strategică pentru muzee", a declarat Henri Loyrette, directorul muzeului. "Obiceiurile oamenilor s-au schimbat, dar aceasta ne oferă o uriaşă oportunitate de a construi o relaţie durabilă cu vizitatorii noştri."

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/muzeul-luvru-va-oferi-vizitatorilor-console-3d-video-9070345
9070345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.