„Marfă vie", după A.P. Cehov, ARCUB

Postat la 02 februarie 2012 106 afişări

O întâlnire sau reîntâlnire cu A.P. Cehov este mereu binevenită pentru orice iubitor de teatru. De această dată cel care mijloceşte întâlnirea este ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, care invită publicul la spectacolul „Marfă vie" după A.P. Cehov.

de Mădălina Cerban

Dramatizarea este realizată de Nicolae Urs, regia poartă semnătura lui Dragoş Câmpan, iar scenografia îi aparţine Mariei Dore. Nuvela "Marfă vie" a fost publicată în anul 1882, cu cinci ani înainte de "Ivanov", într-o perioadă în care însuşi autorul trăia dezamăgiri sentimentale. Dramatizarea lui Nicolae Urs face trimiteri la problematica cehoviană a cuplului, surprinzând alunecările fragile de la căsnicie la adulter şi la singurătatea conştientizată. Spectacolul "Marfă vie" marchează şi revenirea pe scenă a actorului Florin Busuioc, după peste zece ani în care s-a dedicat exclusiv televiziunii şi filmului. Din distribuţia spectacolului fac parte şi Ana Covalciuc şi Tudor Smoleanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
teatru,
cehov,
arcub,
marfa vie
/arta-si-societate/marfa-vie-dupa-a-p-cehov-arcub-9197000
9197000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.