Lux pentru cunoscători: Licitaţie de vinuri rare la Bucureşti (FOTO)

Postat la 09 aprilie 2012 230 afişări

Compania de vinuri şi gastronomie fină Le Manoir şi casa de licitaţii Artmark organizează la 11 aprilie a doua licitaţie de vinuri rare din România, după cea din septembrie 2011, când au fost adjudecate 91% din loturile licitate, inclusiv cel mai scump lot de 65.000 euro, iar suma totală obţinută a fost de 147.570 de euro.

La licitaţia din 11 aprilie, care va avea loc la hotelul Athénée Palace Hilton, vor fi oferite 28 de loturi de vin cu o valoare de pornire de aproximativ 40.000 de euro. Majoritatea vinurilor oferite, selectate din cei mai buni ani ai domeniului de către experţi Le Manoir şi somelieri din Bordeaux, au potenţial de păstrare de peste 50 de ani, constituind investiţii valabile într-o piaţă a vinurilor în continuă creştere.

Valoarea celui mai scump lot este estimată la 7.000 - 8.000 de euro şi constă în 12 sticle de Château d'Yquem 1er Cru Superieur Sauternes 2001, Bordeaux. Valoarea estimativă a celui mai ieftin lot este de 150 - 200 de euro - o sticlă de Château Pontet Canet Pauillac 1990 din Bordeaux, Franţa.

"Majoritatea loturilor au ca ţară de provenienţă Franţa şi vor exista nume celebre din Bordeaux, deoarece acestea sunt cele mai tranzacţionate şi nu doar păstrează, ci acumulează valoare în timp: Chateau Yquem, Chateau Smith Haut Lafitte, Chateau Pontet Canet, Chateau Latour. Sunt foarte rare şi sunt întotdeauna o investiţie foarte profitabilă", a declarat Cristian Preotu, director asociat Le Manoir.

"Credem că din ce în ce mai mulţi români vor înţelege în timp că investiţia în vinuri rare este o investiţie sigură chiar şi pe timp de criză. Când vor vedea că valoarea unui vin bun va creşte cu peste 50% la un an de la cumpărare, piaţa investiţiilor în vinuri rare va creşte în România, la fel cum în ultimul timp a crescut foarte mult piaţa investiţiei în artă", susţine Preotu.

Unul din loturile licitate provine din România, de la casa de vinuri Davino, o colecţie integrală a vinului Flamboyant, unicat în afara cramei de la Dealu Mare, al cărui preţ de pornire va fi sub 220 de euro.

Câştigătorul fiecărui lot va putea primi un certificat de origine de la compania Le Manoir şi la cerere, un certificat de origine de la castelul de provenienţă al vinului.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/lux-pentru-cunoscatori-licitatie-de-vinuri-rare-la-bucuresti-foto-9500084
9500084
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.