Voleibalistul din spatele managerului

Autor: Cristina Roşca Postat la 28 iunie 2012 144 afişări

A fi manager presupune de multe ori să renunţi sau să treci în plan secund alte activităţi sau hobbyuri. Unii manageri îşi fac însă, printre picături, timp să meargă la sală, la piscină sau la echitaţie. Daniel Mocanu îşi face vreme să joace volei în competiţii internaţionale.

A început să joace volei acum 35 de ani şi, de-a lungul timpului, a câştigat de trei ori titlul de campion naţional la juniori. În business este prezent de aproape două decenii şi a reuşit să construiască de la zero o companie cu afaceri de peste 20 de milioane de euro. Astăzi, la 45 de ani, joacă volei într-o echipă de "old boys" şi joacă în business în linia întâi. Cine este Daniel Mocanu, manager în timpul zilelor de muncă şi voleibalist în turnee internaţionale după?

"La zece ani am început să joc volei. Am continuat până în facultate inclusiv", spune omul de afaceri. Cu echipa Tricolorul LMV Ploieşti a câştigat titlul de campion naţional de juniori de trei ori. Echipa există şi astăzi, ba mai mult, anul acesta a câştigat campionatul liceelor. După terminarea liceului, Daniel Mocanu a avut de ales: "Fie să urmez o facultate la zi, fie să urmez o carieră de jucător profesionist". A doua opţiune implica automat urmarea facultăţii la seral.

A ales însă să meargă la zi (Facultatea de Autovehicule Rutiere), pentru că a simţit că e mai important să se pregătească pentru o carieră viitoare, în condiţiile în care la finalul anilor '80 interesul pentru volei era sensibil diminuat. A continuat însă să joace volei şi în facultate, însă la nivel de divizia B.

În 1992 a terminat facultatea, iar un an mai târziu a decis să înfiinţeze compania Daas, furnizor de echipamente pentru industria HoReCa şi pentru retail, care are astăzi afaceri de peste 20 de milioane de euro anual. A continuat însă să joace volei şi în primii cinci ani după fondarea companiei, pentru echipe precum Juventus Ploieşti. "A venit din nou un moment în care am fost pus să aleg", îşi aminteşte Mocanu. "Mie îmi place să joc <la locul întâi>, de aceea le-am spus colegilor că evoluţia normală este ca acum să jucăm în divizia B, apoi să promovăm în A şi în 1-3 ani să luptăm pentru titlu." Diferenţele de opinii şi viziune l-au făcut atunci să renunţe la jocul de volei şi să joace doar în business.

În 2007 s-a întâlnit cu un fost coleg de echipă, cu cinci ani mai mare, care la rândul său fusese multiplu campion la juniori. Alături de alţi foşti jucători, el crease o echipă de "old boys". "Eu nu mai jucasem volei de performanţă de zece ani. Mai jucam de plăcere, însă pur ocazional."

A mers la meciul Tricolorul LMV-Cerno More Varna de la Sala Sporturilor din Ploieşti, pe care românii l-au câştigat cu 3-2. "Faptul că am fost acolo şi am urmărit meciul m-a făcut instantaneu să îmi doresc să revin." Au urmat trei săptămâni de antrenamente intensive şi şedinţe de fitness. "În două luni am slăbit opt kilograme."

Acum, la cinci ani după ce a revenit la "prima dragoste", Daniel Mocanu spune că împreună cu colegii săi au decis să joace tot "la locul întâi", deşi, spre deosebire de anii de liceu, acum practică sportul de plăcere.De-a lungul acestor ani echipa - care şi-a păstrat numele de Tricolorul LMV - a jucat, în turnee internaţionale, contra altor echipe de "old boys" din Bulgaria, Turcia, Grecia, Macedonia, Ucraina, Cipru, Polonia şi Finlanda.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lifestzle,
management,
sport,
volei,
timp liber
/arta-si-societate/lifestyle/voleibalistul-din-spatele-managerului-9773085
9773085
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.