Timpul la turatie maxima

Postat la 03 septembrie 2007 15 afişări

Simbolul calutului cabrat trezeste in orice clipa si in orice sofer mania vitezei, fie ca vorbim despre un automobilist care conduce dupa stilul nordic (adica lent, prudent si fara nici un fel de spirit de competitie) sau dupa stilul latin (care considera orice alt sofer un concurent ce trebuie invins cu orice pret).

Ce se intampla insa atunci cand logo-ul este atasat simbolului suprem al statutului social, adica unui ceas? Rezultatul este o colectie cu spirit latin si performante asemanatoare cu bolidul care a dominat ani la rand cursele de Formula 1, care ticaie in ritm de motor turat la maxim.

Colectia Ferrari realizata de manufactura Officine Panerai este disponibila si pe piata romaneasca prin magazinele Helvetansa, care au adus pe grila de start cele doua linii ale casei italiene: Scuderia si Granturismo.

Ceasurile ies in evidenta prin elementele care amintesc de estetica masinilor Ferrari: modele cu aspect masculin, accesorizate cu elemente grafice ale bordului masinii Ferrari si decorate cu un amestec de suprafete mate si lucioase.

Linia Granturismo are ca element definitoriu combinatia de negru si rosu: cadrane negre decorate cu motivul grilei si elemente precum logo-ul Ferrari si calutul cabrat, secundare si cronometre cu accente de rosu, iar interiorul curelei dezvaluie culoarea care a dus faima scuderiei.

Ceasurile sunt realizate din otel, cu exceptia Ferrari-Granturismo Chronograph (model de colectie lansat in acest an in 60 de exemplare pentru a marca 60 de ani de Ferrari), care are carcasa din aur roz. Preturile modelelor incep de la 18.722 RON.

Colectia Scuderia are pe cadran simbolul istoric Scuderia Ferrari, care a fost adoptat din 1932 de Enzo Ferrari si care a fost realizat dupa un talisman gasit in carlinga unui avion de lupta din timpul Primului Razboi Mondial al eroului italian Francesco Baracca. Diametrul carcaselor din otel este de 45 de milimetri. Anul acesta, Officine Panerai a facut o exceptie in ceea ce priveste dimensiunile generoase ale ceasurilor Ferrari, dedicand segmentului feminin doua cronografe automatice, Scuderia si Granturismo, cu un diametru de 40 mm.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Timpul,
la,
turatie,
maxima
/arta-si-societate/lifestyle/timpul-la-turatie-maxima-4073898
4073898
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.