Stilouri pentru UE si imparati

Postat la 26 februarie 2007 233 afişări

Stilourile, in general, sunt sinonime cu literatura, contracte de semnat si accesorii care se doresc exclusiviste. Nu cu fapte de eroism pe vreme de razboi. Montegrappa este insa una dintre marcile de lux italienesti care au ales sa faca trimitere la Marele Razboi, chiar daca referinta din nume si-a pierdut, intre timp, impactul. Denumirea celei mai vechi manufacturi italiene de obiecte de scris (fondata in 1912) face referire la luptele de aparare a muntelui Monte Grappa, purtate de fortele italiene in timpul Primului Razboi Mondial. Un alt exemplu faimos din Cizma este Ferrari, al carui calut cabrat i-a apartinut maiorului Francesco Baracca, un aviator italian care a pierit in lupta in 1918.

Montegrappa e celebra pentru editiile limitate - prima (1.912 piese) a fost lansata in 1992, la cea de-a 80-a aniversare a casei. Au urmat "Vatican 2000 Papal Pen" (un exemplar valoreaza aproximativ 10.000 de euro), "White Nights", "Peace Pen", "Euro 2002", "Amerigo Vespucci", "Cosmose Enigma" sau " Eternal Bird", evident tot in serii limitate. Printre "semnalmentele" stilourilor Montegrappa se numara talia impresionanta, materialele folosite (celuloid, rasini, pietre si metale pretioase), iar colectionarilor le place sa-si aminteasca de unii dintre cei mai faimosi posesori de Montegrappa: Ernest Hemingway si John Dos Passos, care isi redactau corespondenta cu stilourile italienesti in anii Primului Razboi Mondial, cand ambii erau soferi voluntari pe ambulante.

Avand in vedere pasiunea celor doua marci pentru istoria luptelor de la inceputul secolului trecut, nu e de mirare ca o alta serie limitata este colectia Montegrappa Ferrari. Stilourile cauta sa reproduca designul aerodinamic al bolidului, au emblema Ferrari, iar culorile primei colectii au fost Racing Red si Mondena Yellow, partile metalice fiind din argint sau aur sau materialul special folosit la motoarele Ferrari. In serie limitata de 4.000 de piese, similar productiei anuale de masini Ferrari. Stilourile - auto - pornesc de la 1.250 de euro.

In decembrie 2006, Montegrappa si Helvetansa (distribuitorul marcii in Romania) au creat o colectie cu cinci serii limitate de instrumente de scris, dedicata integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Pe corpul stiloului este gravata in argint Europa cu tarile care apartin UE, iar pe capac este gravata harta Romaniei. Modelul poate include si un diamant sau un safir. O parte din stilouri sunt destinate demnitarilor romani si europeni, iar un numar restrans a fost pus in vanzare. Un stilou cu harta Romaniei costa 7.100 de lei (circa 3.000 de euro), iar un pix valoreaza 2.370 de lei (700 de euro).

O alta serie limitata Montegrappa este Eternal Bird - cu alte cuvinte Pasarea Phoenix, care nu mai conteneste sa renasca din propria-i cenusa, si despre care mitologia orientala spune ca ar fi simbolul imparatesei Japoniei. Stilourile sunt din aur si argint (modelul cu aur si diamante valoreaza 27.500 de euro).

Cel mai scump model al italienilor este modelul Dragon (evident, tot in serie limitata) cu aur alb si diamante - 113.960 de lei (33.500 de euro), iar calimara oferita (tot in editie restransa) cu aceste modele costa nici mai mult nici mai putin de 31.000 de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Stilouri,
pentru,
UE,
si,
imparati
/arta-si-societate/lifestyle/stilouri-pentru-ue-si-imparati-4073615
4073615
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.