Rubinul iese din umbra diamantului

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 21 ianuarie 2017 191 afişări

Rubinul iese din umbra diamantului

Considerate cândva ca având puterea de a-i apăra pe oameni de rele, motiv pentru care le purtau negustorii care călătoreau pe Drumul Mătăsii, rubinele revin în atenţie, după ce ani de zile au stat în umbra diamantelor promovate intens de companiile care le comercializează, scrie CNN.

Principalul motiv al acestei reveniri îl reprezintă descoperirea unor mari zăcăminte în nordul Mozambicului, la Montepuez, în urmă cu câţiva ani, care se adaugă celor din Madagascar sau Tanzania, ceea ce asigură un stoc suficient producătorilor de bijuterii. în plus, multe dintre rubinele provenite din Mozambic sunt de o mai mare calitate decât cele dintr-o zonă tradiţională pentru industria acestei pietre preţioase, Myanmarul, susţin experţii.

Alături de rubinele din Mozambic, safirele din Nigeria, tanzanitul din Tanzania şi smaraldele din Zambia sau Etiopia încep să apară tot mai des în componenţa bijuteriilor de lux realizate de case ca Fabergé sau Cartier, atrăgând atenţia celebrităţilor şi mai ales a generaţiei Millennials, a celor născuţi între 1980 şi 2000, care are alte gusturi la bijuterii faţă de părinţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diamant,
bijuterii,
mozambic,
revenire,
tanzania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.