Povestea tinerilor care au plecat la cumpărături şi s-au întors cu o idee de afacere de pe urma căreia câştigă 30 de milioane de dolari

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 20 martie 2017 2265 afişări

Rich şi Vicki Fulop sunt cofondatorii Brooklinen, un start-up care are ca activitate vânzarea de aşternuturi şi alte obiecte de casă precum lumânări sau pături. Toate produsele costă sub 200 de dolari şi se vând exlusiv online.

Povestea tinerilor care au plecat la cumpărături şi s-au întors cu o idee de afacere de pe urma căreia câştigă 30 de milioane de dolari

La jumătatea lunii martie, ei au anunţat atragerea unei investiţii de 10 milioane de dolari din partea FirstMark Capital, fond care a investit şi în Airbnb. În ultimii 3 ani, Brooklinen a generat venituri de peste 30 de milioane de dolari.

Celor doi soţi le-a venit ideea afacerii după ce au încercat să cumpere un aşternut pe care îl remarcaseră într-o cameră de hotel. Acesta costa însă 800 de dolari, mult peste bugetul lor; căutând alternative, au descoperit diverse forumuri pe care oamenii se plângeau din aceleaşi motive.

"Ne-am dat seama că oamenii nu aveau decât 2 variante: produse foarte scumpe şi de calitate sau unele foarte proaste şi ieftine", povesteşte Rich Fulop, care este şi CEO-ul companiei. Aşa că s-au apucat să cumpere propriile lor materiale şi să realizeze designuri care să-i atragă pe mileniali.

Tot din acest motiv au ales să vândă doar online: milenialii accesează mai des magazinele de pe internet decât cele fizice.

Chiar şi după succesul neaşteptat al businessului, cei doi încearcă să afle tot timpul părerea clienţilor: "Ascultăm toate sugestiile şi încercăm să implementăm cât de repede cu putinţă schimbările cerute de ei. Este un brand condus de comunitate", spune Vicki Fulton.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.