Povestea omului care a devenit milionar la 30 de ani, iar veniturile companiei sale au crescut de 1000 de ori în 15 ani

Autor: Florin Casota Postat la 04 octombrie 2017 2529 afişări

Povestea omului care a devenit milionar la 30 de ani, iar veniturile companiei sale au crescut de 1000 de ori în 15 ani

Mark Radcliffe, 38 de ani, a devenit primul om din Marea Britanie care a facut 1 milion de lire sterline cu ajutorul eBay la 30 de ani după ce a înfiinţat First2save, o afacere cu accesorii de smartphone-uri. Apoi a înfiinţat un magazin online prin care vindea produse de baie şi a înfiinţat Victorian Plumbing în 2000. Veniturile nu au întârziat să apară, în doar 15 ani de la 30.000 de lire sterline în 2001 la 74 milioane de lire sterline în 2016, notează Financial Times

Radcliffe deţine 75% din compania care angajează 225 de oameni, restul firmei este deţinut de fratele, mama şi contabilul său.

"Când aveam 18 ani obişnuiam să-i spun mamei mele că până la 25 de ani îmi voi cumpăra primul Ferrari. La 26 de ani mi-am cumpărat primul automobil Ferrari", spune el care explică că motivaţia de a câştiga mult, pe vremea când era adolescent, era să îşi cumpere o maşină de calitate. El spune că fratele său a jucat un rol important în creare companiei, acesta fiind nevoit să lucreze nopţile pentru ca ziua să stea să lucreze pentru Mark. "Nu mi-am permis să-l plătesc primele şase luni de zile".

Radcliffe mărturiseşte că nu a încetinit după ce a făcut primul milion de lire sterline (2013) şi se uita la următorul nivel (2 milioane profit). "Majoritatea banilor i-am folosit să ne îmbunătăţim inventarul, iar anul acesta veniturile vor depăşi 100 de milioane de lire sterline, dar eu mă uit deja spre următorul obiectiv, 200 de milioane de lire sterline".

Care este secretul succesului?

"Pe scurt: multă muncă şi disciplină. Când puneam pe picioare businessul cu telefoane mobile şi Victorian Plumbing, în primi şase ani mă trzeam la 7 dimineaţa şi munceam până la 10-11 pm", îşi aduce aminte el. Părinţii nu l-au putut susţine financiar, însă l-au găzduit şi "mama îmi gătea micul dejun, prânzul şi cina".

Mark Radcliffe a lucrat de mic şi la 10 ani colecta ouă pentru o fermă. "Am minţit în legătură cu vârsta. Trebuia să ai 12 ani pentru job". El nu vrea să-şi lase toată averea copiilor lui din cauza că "imi este frică că nu vor munci greu dacă au poziţie financiară solidă. Le voi lăsa copiilor averea doar după ce împlinesc 30 de ani. Vreau să-şi creeze propriul drum în viaţă". 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.