Obrazul subtire

Postat la 28 mai 2007 10 afişări

Fermitatea pielii si reducerea ridurilor costa acum mai mult ca niciodata. In 2006 produsele premium pentru ingrijirea pielii au generat vanzari de 475 de milioane de dolari, in crestere fata de cele 325 de milioane de dolari obtinute in 2005. Analistii atribuie cel mai mare merit pentru rezultatele pozitive din industrie produselor cu preturi de peste 150 de dolari, ale caror incasari s-au triplat anul trecut, atingand pragul de 59 de milioane de dolari. Topul celor mai scumpe cosmetice este deschis de La Mer Essence, care promite o piele ca noua in trei saptamani. La un pret de 2.100 de dolari pentru o sticluta de 15 mililitri, calculele se reduc, practic, la 100 de dolari pe zi pentru un plus de tinerete si sanatate. Explicatia pentru preturile exorbitante consta in tehnologia de ultima ora si ingredientele inovatoare si de obicei foarte rare, folosite pentru fiecare mililitru de frumusete. Majoritatea producatorilor de cosmetice de lux investesc milioane de dolari in ani de studii, pentru a obtine lotiuni ce aduc rezultate extreme in cel mult trei luni. Un alt produs de top, Peau Magnifique Youth Recruit, menit sa intinereasca pielea cu cinci ani, se vinde la 1.500 de dolari pentru 30 de grame.

Acestea sunt doar doua exemple de produse care folosesc ingrediente de lux cum ar fi algele brune, extract de caviar din Marea Caspica sau factori de crestere patentati ce asigura o piele cu 45% mai fina. Trendul este ascendent si un numar din ce in ce mai mare de consumatori, chiar si din alte clase sociale decat cea cu venituri ridicate, considera acceptabil sa cheltuiasca 339 de dolari pentru 15 grame de crema anti-rid de la Elemis decat 20.000 de dolari pentru o geanta Hermes Birkin, de exemplu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Obrazul,
subtire
/arta-si-societate/lifestyle/obrazul-subtire-4073796
4073796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.