La Dolce Vogue

Postat la 03 decembrie 2007 22 afişări

Sau La Dolce Vita intre paginile celei mai cunoscute reviste de moda din lume, Vogue. Este vorba despre expozitia "50 de ani de stil italian", o retrospectiva fotografica prin care sunt celebrate cinci decade de aparitii Vogue Italia, Casa Vogue si L?Uomo Vogue.

"Greta Garbo and Monroe, Dietrich and DiMaggio, Marlon Brando, Jimmy Dean, on the cover of a magazine..." - astfel suna una dintre cele mai cunoscute melodii ale Madonnei din anii ?90 si se referea desigur la Vogue, denumita de The New York Times "revista cu cea mai mare influenta in lumea modei". Revista a infatisat de-a lungul anilor figuri cunoscute din lumea artei, culturii si a divertismentului international, iar pe peretii vilei din zona Aviatorilor, unde a avut loc expozitia aniversara, au fost afisate cateva dintre acestea. Expozitia a inclus cincizeci de imagini in viziunea unora dintre cei mai cunoscuti fotografi de moda din lume, precum Gian Paolo Barbieri, David Bailey, Norman Parkinson, Patrick Demarchelier, Bruce Weber, Michel Comte, Catalano Peter Lindbergh si Steven Meisel.

La intrare, ca pentru a da prima pagina din revista, au fost infatisate cover-uri Vogue din anii ?60 pana la anii ?90 si 2000, iar la parter au fost amenajate camere tematice. Pentru camera anilor ?60-?70 a fost aleasa actrita si fotomodelul italian Elsa Martinelli imbracata intr-un pulover "nessuna costruzione, nessuna costrizione (fara constructie si constrangere)", reprezentand stilul spatial al acelor ani si preferinta pentru tricotaje. In alta fotografie, aceeasi Elsa Martinelli este prezentata intr-o rochie din catifea roz si bijuterii impozante.

In urmatoarea incapere, anii ?70-?80 au fost reprezentati prin poze cu modele de costume barbatesti din Vogue L?Uomo si coafuri in stilul formatiei Beatles sau poze alb-negru de grup din 1975 cu Gianni Versace si Giorgio Armani. De asemenea pe un perete a fost prezentata campania din 1979 a lui Gianfranco Ferre, in care modele imbracate in stilul anilor ?80, in sacouri din paiete colorate si rochii din tul sunt "prinse" in panglica unei cutii de cadouri.

Anii ?80, anii exagerarilor in moda, se regasesc si in a treia camera, unde se afla doua rochii colorate "gogosar" din colectia lui Roberto Capucci, dar si Iman, celebrul fotomodel de culoare, ce prezinta cu atitudine o costumatie bej realizata de Valentino. Intr-o alta poza de proportii, tot alb-negru, sunt prezentate portretele fotomodelelor celebre ale anilor ?90, printre care Linda Evangelista, Cindy Crawford si Naomi Campbell.

A patra camera este "flamboaianta" prin culorile fotomodelului Karen Mulder, imbracata in rosu si purtand un ruj asortat. In contrast, in aceeasi camera se afla o serie de poze alb-negru ale Lindei Evangelista, surprinsa in patru ipostaze, cu tigara intre buze si avand ca background orasul in care se ridica zgarie-norii.

Dintre personalitatile anilor ?90 nu a lipsit nici Sophia Loren, fotografiata alb-negru cu o caciula din puf alb pe cap ce-i accentueaza sprancenele negre de Ciocciara.

Vogue-ul anilor 2001 pana in anii 2006 a fost reprezentat in holul de la intrarea in expozitie. Numarul din octombrie 2006 o infatiseaza pe Kate Moss intr-o costumatie de bal mascat venetian, ce se demascheaza la baie pentru a se da cu rujul pe care il tine frivol in mana. Si Monica Belluci este prezenta in acelasi numar de octombrie, in schimb intr-o poza alb-negru in care pare foarte naturala, intr-o rochie neagra si cu gura intredeschisa, mimand surpriza senzuala.

Expozitia a fost prezentata in premiera pe 17 septembrie la Royal Academy of Arts din Londra, in deschiderea London Fashion Week, iar dupa Bucuresti va ajunge in celelalte capitale ale modei, printre care Milano si New York. Evenimentul a fost realizat de Peroni Nastro Azzurro in colaborare cu Vogue Italia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
La,
Dolce,
Vogue
/arta-si-societate/lifestyle/la-dolce-vogue-4074015
4074015
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.