La Dolce Vita

Postat la 05 noiembrie 2007 12 afişări

Cand te cazezi la un hotel, ce te incanta cel mai tare? Petalele de flori pe pat, un cos cu mere verzi in lobby, sampania de "bun venit" sau fantana de ciocolata in care scufunzi tacticos cate o capsuna?

Multi turisti ar ceda instantaneu acestor tentatii si, in consecinta, hotelierii s-au orientat: ei ofera toate dulcegariile posibile, care dezarmeaza pe oricine le calca pragul. Un astfel de hotel, pozitionat la limita dintre boutique hotel, hotel de business si hotel de leissure, este Dolce Vita din lantul Amara. Situat in Kemer, o regiune din Turcia dedicata prin excelenta sejururilor lungi de vara, hotelul te copleseste cu distractii, de la sporturi de apa si nopti cu petreceri, dar poate face fata foarte bine si la o serie de seminarii internationale pe teme de incalzire globala.

Poate principalul atu al complexului hotelier este dimensiunea foarte generoasa, dar si modul de functionare. Dolce Vita functioneaza in sistem ultra all inclusive, iar turcii, adica inventatorii de facto ai conceptului all inclusive, nu se zgarcesc si chiar includ toate distractiile pamantului intr-un complex de cateva hectare bune. De la un centru de echitatie care intrece orice asemenea stabiliment de prin partile Bucurestiului si 13 terenuri de tenis pana la gradina zoologica proprie, aqua park, amfiteatru roman care gazduieste spectacole in fiecare seara si chiar un centru spa cu 8 saloane de masaj diferite, proprietarul hotelului (un prosper om de afaceri rus) pare ca s-a gandit la toate.

Ca servicii, spuneam ca hotelul poate fi in aceeasi masura de business sau specializat pe vacante exotice. De business, pentru ca peste tot in hotel este gratuit accesul la internet wireless, dar exista si un internet cafe pentru cei care nu vin dotati cu un laptop.

Dolce Vita dispune de 3 sali de conferinte, dar si de un imens platou verde pe care pot se organiza diverse evenimente, din martie pana in octombrie, cu ajutorul conditiilor climaterice favorabile (la malul turcesc al Mediteranei ploaia vine o data la cativa ani). Pe langa facilitatile pentru turistii de business, decorurile cochete, minimaliste, uneori, victoriene sau somptuoase, alteori, impun hotelul ca o locatie foarte atragatoare pentru pasionatii de hoteluri boutique. Oaspetele primeste la Dolce Vita un tratament regesc: poate alege intre 5 tipuri de saltele, beneficiaza de room service 24 din 24, de asternuturi pufoase schimbate zilnic, de camere de baie dotate cu cada, dar si cabina de dus, si este imbiat cu specialitati turcesti la fiecare pas prin hotel.

Un capitol aparte il reprezinta atractiile gastronomice din hotel: 11 restaurante ? la carte, micul dejun pe vapor, in largul Mediteranei, sau restaurantul principal, ticsit de zeci de feluri de mancare, din toate bucatariile lumii, dar si un restaurant mediteraneean, pe plaja, pentru cei care nu se pot dezlipi de sezlong. Pentru cei care raman noaptea tarziu in club, in cazinou sau la vreuna din petrecerile de pe plaja, exista restaurantul Fellini, cu specific italian, deschis nonstop. In ce priveste restaurantele ? la carte, meniurile te poarta intre chilli mexican, carne de delfin, vita braziliana, specialitatile bucatariei asiatice, dar si intr-un spatiu dedicat amatorilor de stridii si caviar. Setea ti-o poti stinge intr-unul dintre cele 14 baruri specializate: fruit bar, bar turcesc, Irish pub, Jazz bar, Havana bar sau la barurile de langa piscine. Dolce Vita mai dispune de cateva cafenele, un lobby bar cu muzica live de pian, dar si de o cofetarie.

Cele 700 de camere din complex sunt dotate cu plasme, seif electronic, un pat imens, un fotoliu, un divan care te indeamna la lecturi de relaxare, dar si un colt cu oglinda si masuta de machiaj, rupt parca din budoarele pariziene. Daca, cumva, strici ordinea micului paradis cu cateva tricouri lasate in dezordine, o camerista discreta va avea grija sa iti impacheteze hainele abandonate sub forma de trandafir si sa le aseze minutios pe pat.

O camera la hotelul unde "paradisul poate sa astepte" costa 600 de dolari pe noapte. Ce intra in pret? Tratamentul regesc, delicatesele din bucataria internationala, posibilitatea de a face scufundari sau parasailing, dupa plac, zambete nesfarsite din partea personalului si oricate mere verzi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
La,
Dolce,
Vita
/arta-si-societate/lifestyle/la-dolce-vita-4073981
4073981
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.