La doar 12 ani are deja o afacere de 75.000 de euro. Cum a reuşit

Postat la 20 august 2016 175 afişări

La doar 12 ani are deja o afacere de 75.000 de euro. Cum a reuşit

Majoritatea copiilor de 12 ani îşi fac griji în legătură cu temele de la Matematică şi cum să fie plăcuţi la şcoală, dar Henry Patterson a trecut aceste lucruri la următorul nivel pentru că în plus este ocupat şi cu afacerea sa, scrie BBC.

Henry din Bedford şi-a pornit business-ul, Not Before Tea, când avea doar nouă ani. A început prin a vinde dulciuri, apoi şi-a îndreptat atenţia către produse pentru casă bazate pe personajele din cartea scrisă chiar de el "The Adventures of Sherb and Pip"

Îşi moşteneşte genele de antreprenor de la mama lui, Rebecca. "Am avut o afacere de plimbat câinii din cartier la doar 8 ani şi de atunci tot timpul am căutat să pornesc afaceri", a declarat ea. Mama lui crede că aceste mici afaceri îi îmbogăţesc copilăria, nu o strică.

"Am avut multe probleme cu Henry la şcoală, nu era cuminte, ceilalţi copii nu-l invitau la petreceri şi a început să se bâlbâie, apoi l-am retras de la şcoală şi acum face şcoala acasă". Acest impediment nu l-a oprit să vorbească în public, ba din contră, Henry consideră că vorbitul în public este un punct forte şi nu s-a sinchisit să vorbească în faţa unor reprezentanţi de la Facebook sau Google la O2 Retail Week conference.

Mai mult de atât, acesta a vorbit şi la premiile Retail Business Awards unde a dezvăluit că are o cifră de afaceri de 65.000 de lire sterline (75.000 de euro), o cifră impresionantă având în vedere că Henry are doar 12 ani şi încă se luptă cu temele de la şcoală.

Magazinul tânărului vinde în jur de 80 de tipuri de produse, iar Henry precizează că sectorul produselor destinate bebeluşilor merge foarte bine anul acesta. Mama sa spune că succesul nu i s-a urcat la cap şi că este în continuare foarte modest. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.